O nama

Tim za rekonstrukciju ušne školjke


Tim za rekonstrukciju ušne školjke predvode dr. Aleksandar Urošević i dr. Aleksandar Vlahović.

Dr. Urošević je specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije sa 15 godina iskustva. Posebno interesovanje ima za hirurgiju ušne školjke. Usavršavao se kod dr. Fransoaz Firmin u Parizu, koja je jedan od vodećih svetskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Dr. Vlahović je specijalista dečije hirurgije i specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije sa 18 godina iskustva. Docent je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bavi se lečenjem različitih urođenih deformiteta kod dece, uključujući sve vrste rekonstruktivnih i estetskih procedura.

Dr. Aleksandar Urošević

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.


Dr. Aleksandar Urošević je specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije od 2004. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Hiruršku praksu započeo je 1998. godine, na Prvoj hirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Iste godine počeo je da radi u Kliničkom centru Srbije, na Klinici za plastičnu, rekonstruktivnu hirurgiju i opekotine, gde je završio specijalizaciju 2004. godine. U toku specijalizacije bio je šef specijalizanata zadužen za organizaciju rada i unapređenja sistema edukacije budućih plastičnih hirurga.

Usavršavao se u oblasti savremenih tehnika estetske hirurgije i rekonstrukcije ušne školjke 2003. godine u Brazilu, na Klinici De Coracao u Sao Paulo, kod dr Juarez Avelara. Pored toga, živeo je u Parizu 2014. i 2015. godine, gde je bio na usavršavanju kod prof. Fransoaz Firmin, vodećeg svetskog hirurga u oblasti rekonstrukcije ušne školjke i savremenih metoda face-lifta. Posebne tehnike za rekonstrukciju ušne školjke prvi je uspešno primenio i u Srbiji.

Saradnik je najeminentnijih klinika za plastičnu i estetsku hirurgiju u Beogradu. dr. Urošević je aktivni član Međunarodnog udruženja za estetsku plastičnu hirurgiju (ISAPS) od 2006. godine i član je Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Dugogodišnjim radom na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i opekotive, dr. Urošević je stekao neprocenjivo znanje i iskustvo prilikom uspešnog lečenja najkompleksnijih slučajeva, pre svega iz rekonstruktivne hirurgije. Svoje iskustvo prenosi i u domen rekonstrukcije ušne školjke i estetske hirugije, gde je spreman da pomogne svim pacijentima, bez obzira na nivo kompleksnosti operacije. Pored toga što voli svoj posao, on oseća veliku odgovornost prema svakom pacijentu i uvek potencira iskrenu komunikaciju i dostupnost pacijentu, kako tokom pripreme operacije, tako i u toku postoperativnog oporavka.

Dr. Urošević je oženjen i otac troje dece.

Dr. Aleksandar Vlahović

Specijalista dečije hirurgije i specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.


Dr. Vlahović je specijalista dečije hirurgije od 2001. godine i specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije od 2015. godine. Od 1997. godine je zaposlen na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“. Magistrirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2005. godine, na temu „Značaj savremene klasifikacije vaskularnih anomalija dece u dijagnostikovanju i lečenju“, a u decembru 2010. godine je odbranio doktorsku disertaciju na temu “Procena efektivnosti tehnike kružne ekcizije i ‘šava duvankese’ u hirurškom lečenju dečijih hemangioma“. Od 2011. godine je u zvanju kliničkog asistenta, a 2018. godine izabran je za docenta na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, za užu naučnu oblast Hirurgija sa anesteziologijom (dečija hirurgija).

Dr. Vlahović se usavršavao u Londonu, u „Great Ormond Street“ bolnici, 2003. godine, kod dr Brajana Somerlenda, vodećeg eksperta u lečenju rascepa kod dece, kao i na Univerzitetu u Tokiju, 2007. godine, na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, kod profesiora Jošiaki Hosake. Kao gost predavač, boravio je 2012. godine mesec dana na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju LKH Univerziteta u Gracu, gde je održao sedam predavanja iz oblasti dečije plastične hirurgije.

Autor je brojnih radova u međunarodnim naučnim časopisima, pre svega na teme lečenja vaskularnih anomalija kod dece, ali i drugim oblastima dečije plastične i rekonstruktivne hirurgije. Kao jedan od dva autora, objavio je 2018. godine međunarodni udžbenik za dečiju plastičnu hirurgiju u izdanju Springera („Pediatric and adolescent plastic surgery for the clinician“).

Dugogodišnjim iskustvom na Institutu za majku i dete, dr Vlahović je razvio veštine rekonstrukcije najrazličitijih deformiteta kod dece.

Dr Vlahović je oženjen i otac dvoje dece.

Dr. Aleksandar Urošević i Simona


Dr. Aleksandar Urošević i Simona nakon zahvata našeg Tima za rekonstrukciju ušne školjke.

Dr Aleksandar Urošević i dr. Fransoaz Firmin


Fransoaz Firmin, vodeći svetski hirurg u oblasti rekonstrukcije ušne školjke i savremenih metoda face-lifta.


Ova prezentacija koristi "kolačiće" (eng. cookies) za prikupljanje statističkih podatka (Google Analytics i Facebook Pixel) o upotrebi i efikasnosti naše internet prezentacije kako bi prilagodili našu interakciju sa Vama.

 Prihvatam   Pročitajte više